100+ beoordelingen
4.6/5
Reinig vloeren, ruimten en oppervlakken.

Reinig vloeren, ruimten en oppervlakken.

Er is een groot verschil tussen reinigen en desinfecteren. Na het lezen van dit artikel weet jij hoe je het beste jouw ruimte kunt reinigen.

Of je nou werkt binnen de gezondheidszorg of in de autobranche. De gezondheid van medewerkers en klanten staat voorop. Juist nu is het belangrijk om de hygiënemaatregelen van het RIVM op te volgen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zowel reinigen als desinfecteren zijn onmisbaar voor een schone werkvloer. Maat wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren? In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen het reinigen en desinfecteren van oppervlakken.

Wat is desinfecteren?

Desinfectie is het tegenovergestelde van infectie. Het zorgt er voor dat je micro-organismes zoals schimmels en bacteriën bestrijdt. Het verschil tussen reinigen en desinfecteren is dat je bij reinigen alleen het zichtbare vuil verwijdert, zoals stof, vetten of vlekken. Bij desinfectie pak je ook het onzichtbare vuil aan. En juist dat is nodig om een gezonde werkplek te hebben voor jou en je medewerkers.

Hoe kan ik de vloer reinigen?

Het reinigen van een vloer is belangrijker dan ooit. Door vuile en vette oppervlakken eerst te reinigen, is het mogelijk de ziektekiemen onder het vuil beter te bereiken voor desinfectie. Als je met een ontsmettingsmiddel schoonmaakt, reinig en desinfecteer je beiden in één keer.

De volgende plekken in uw bedrijfspand zijn belangrijk om extra goed en vaak te reinigen:

  • Entree van het pand. Daar waar de mensen binnenkomen en de deurmat. Maak deze regelmatig schoon
  • Kantoorruimtes. Werken er mensen op kantoor? Zorg dan zeker dat deze mensen in een hygiënische omgeving kunnen werken.
  • Showroom. Krijgt u klanten op bezoek? Zorg voor een schone showroom.
  • Werkplaats. Hier werken dagelijks mensen op dezelfde plek. Zorg ervoor dat zij een schone omgeving hebben waar ze kunnen werken.
  • Toiletten. Op de toiletten is desinfectie zeker van belang. Desinfecteer ook deurklinken, lichtknopjes, kranen en zeeppompjes. Gebruik hiervoor desinfectiemiddel.

Heb je een winkel met fysieke producten? Het is niet nodig om ieder product afzonderlijk te reinigen.

Stappenplan voor reiniging van vloeren.

Nu is het tijd om te beginnen met de schoonmaak van uw oppervlakken en vloeren. Volg hierbij het onderstaande stappenplan:

  1. Verwijder grof vuil zoals zand en stof met een bezem, stofzuiger of veegmachine.
  2. Neem de oppervlakken af met een warm sopje. Gaat het om een grote ruimte? Gebruik dan een schrobmachine om de vloer snel en grondig te reinigen. Gebruik hiervoor een geschikt reinigingsmiddel. Onze middelen Eco en Extra zijn geschikt voor het reinigen van vloeren.
  3. Desinfecteer deurklinken, lichtknopjes, kranen en zeeppompjes met speciaal desinfectiemiddel.

Met deze informatie en het stappenplan kun je zelf aan de slag om de vloer van jouw bedrijf grondig te reinigen. Dit is niet alleen gezonder voor jouw medewerkers, maar is ook prettiger werken. Door wekelijks de vloer grondig te reinigen kan veel leed bespaart worden.

Zelf je vloer reinigen?

Metech is specialist op het gebied van een schone vloer. Onze uitdaging is dan ook: Iedere vloer brandschoon. Met onze eigen veegmachines en schrobmachines maken wij Nederlands iedere dag schoner. Heb jij een vervuilde vloer en wil je deze keer op keer grondig reinigen? Maak dan kennis met onze machines door een gratis demonstratie op locatie aan te vragen. Eén van onze specialisten komt dan langs (wij houden de RIVM richtlijnen aan) en demonstreert onze machine op jouw vloer. Overtuigd? Dan laten wij de machine achter!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 Tips voor het kopen van een goede, gebruikte veegmachine

Top 10 Tips voor het kopen van een goede, gebruikte veegmachine

Roy Brouwer
Roy Brouwer
5 oktober 2021
Het kopen van een gebruikte veegmachine kan lastig zijn. Je wilt er zeker van zijn dat hij in goede staat is, maar je moet er ook een vinden tegen een betaalbare prijs. Gelukkig voor jou hebben we deze lijst met 10 tips samengesteld om je te helpen de best mogelijke gebruikte veegmachine te kopen!
Wij gaan de uitdaging aan om élke vloer in Nederland en België brandschoon te krijgen. Wij onderscheiden ons door veeg- en schrobmachines aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service.
Copyright © 2023. Metech