100+ beoordelingen
4.6/5
Metech: succes met sweepers en scrubbers
Metech: succes met sweepers en scrubbers

Metech: succes met sweepers en scrubbers

5 juli 2021
0 Reacties

BARNEVELD – Hun machines worden gebruikt door talloze bedrijven in Nederland en vér daarbuiten, en de groei zit er nog volop in. Het Barneveldse bedrijf Metech gaat als een raket en mag zich anno 2021 rekenen tot de top 4 van grootste Nederlandse bedrijven in schrob- en veegmachines. Het geheim van ondernemer Job Meijer en zijn team? Keihard werken, een optimale vindbaarheid en een razendsnel reactievermogen.

Het is eigenlijk heel simpel. Als je een machine verkoopt die een veel schoner resultaat geeft dan een ondernemer gewend is, dan verkoopt die machine zichzelf. Zelf is Job nooit te bang geweest om de boer op te gaan voor een demonstratie hier of daar, en ook zijn verkopers in de buitendienst aarzelen niet om een erf of bedrijventerrein op te rijden en te laten zien waar een krachtpatser van Metech toe in staat is. Job moet lachen als hij terugdenkt aan een bezoekje in een bedrijfshal, waar hij stond te wachten op een ondernemer om een schrobmachine te demonstreren. “Hij liet me wachten, dus ik heb met die machine een grote letter H schoon gereden op de vloer en ben weggegaan. In de dagen erna bleef die letter natuurlijk zichtbaar, want hij kreeg de vloer eromheen met de beste wil van de wereld nooit zo schoon. Beter kan je iemand niet overtuigen toch.”

Als je vervolgens een razendsnel reactievermogen hebt richting klanten en je hebt ook je service en onderhoud piekfijn op orde, dan is er geen enkele reden om niet door te stomen richting de nummer 1 van Nederland of zelfs Europa. Met de organisatie van Metech zit het in elk geval wel goed, weten Kees Wisse en Gerco van der Meyde (hoofd technische dienst/operationele zaken) uit eigen ervaring. Wisse heeft sinds vorig jaar de rol van commercieel directeur en fungeert naast eigenaar Job Meijer als aanspreekpunt voor klanten. Het geheime wapen van het Metech-team? Een optimale vindbaarheid via Google én aansluitend telefonisch contact. “Alle aanvragen via internet worden bij ons nagebeld. Want met contact kom je altijd verder. Alleen op die manier kom je erachter wat iemand nodig heeft en wat wij voor een klant kunnen betekenen.”

Veegmachines en schrobzuigmachines zijn ideaal voor bedrijven en organisaties die regelmatig grote vloeroppervlaktes moeten reinigen. Degenen die van Metech afkomstig zijn, worden gebruikt in fabrieken, zorginstellingen, bedrijfshallen, horecagelegenheden, showrooms, warehouses, distributiecentra, supermarkten en winkels door heel Nederland en steeds vaker ook in Europa. Metech levert zowel gebruikte als nieuwe machines, vertelt van der Meyde. De nieuwe exemplaren dragen zonder uitzondering een naamsticker met daarop ‘Meijer Machine’. Inmiddels bestaat deze lijn, gefabriceerd in Italië, uit zo’n 30 verschillende modellen, compleet met geavanceerde dashboards en internetverbindingen, waarmee op afstand storingen worden uitgelezen. Metech levert alleen kwaliteit, en dat betekent professionele, industriële veegmachines en schrobzuigmachines. “Deze degelijke en krachtige reinigingsmachines vegen en schrobben in één werkgang. Ze zijn gebruiksvriendelijk en staan garant voor een brandschone vloer. En omdat ze robuust en degelijk gebouwd zijn, gaan ze jarenlang mee. Zelfs als je ze intensief gebruikt.”

Metech Refurbished
De markt voor gebruikte machines is de afgelopen tien jaar snel gegroeid. Onder de naam Metech Refurbished verlaten met grote regelmaat gerenoveerde ‘sweepers en scrubbers’ van alle topmerken die er zijn in topconditie de werkplaats richting klanten in heel Europa, waar ze nog jarenlang dienst bewijzen; van loopveegmachines voor bijvoorbeeld werkplaatsen tot grote opzitveegzuigmachines voor magazijnen. Alle tweedehands machines worden uitgebreid gereviseerd door de technische dienst van Metech. De duurzame doelstellingen van met name grotere bedrijven zijn in de afgelopen decennia steeds opgeschroefd en ook de komende jaren zullen die ongetwijfeld stijgen, verwacht Kees Wisse. “Steeds meer bedrijven zien de noodzaak en voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze houden rekening met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. De aanschaf van een goed functionerende gebruikte in plaats van een nieuwe veeg- of schrobmachine past hier natuurlijk goed in en de vraag ernaar zal alleen maar groter worden.”

Tweede vestiging
Voor de toekomst hebben Job Meijer en zijn team grote ambities. Een tweede vestiging, wellicht in het buitenland? Zeker niet uitgesloten. Uitbreiding van het team? Goede en enthousiaste mensen, liefst technisch geschoold, zijn welkom om groei te realiseren. Een ambitie dichter bij huis? De Barneveldse markt verder veroveren. “Elke onderneming heeft graag klanten in zijn eigen regio, daarin zijn wij ondanks onze landelijke dekking niet anders. We hebben hier al een mooi netwerk, en heel veel tevreden klanten. Maar er zijn ongetwijfeld nog zat bedrijven die er beter van gaan worden als ze kennismaken met de machines en het team van Metech.”

www.metech.nl

Metech veegmachines en schrobmachines

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gaan de uitdaging aan om élke vloer in Nederland en België brandschoon te krijgen. Wij onderscheiden ons door veeg- en schrobmachines aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service.
Copyright © 2023. Metech