100+ beoordelingen
4.6/5
Top 10 Tips voor het kopen van een goede, gebruikte veegmachine
Top 10 Tips voor het kopen van een goede, gebruikte veegmachine

Top 10 Tips voor het kopen van een goede, gebruikte veegmachine

5 oktober 2021
0 Reacties

Het kopen van een gebruikte veegmachine kan lastig zijn. Je wilt er zeker van zijn dat hij in goede staat is, maar je moet er ook een vinden tegen een betaalbare prijs. Gelukkig voor jou hebben we deze lijst met 10 tips samengesteld om je te helpen de best mogelijke gebruikte veegmachine te kopen!

De tips voor een gebruikte veegmachine

Tip 1: Controleer de conditie van de wielen en borstels

Als ze verbogen of versleten zijn, kan dit erop wijzen dat de machine al veel gebruikt is. Dit kan betekenen dat er later meer onderhoudskosten ontstaan.

Metech veegmachines en schrobmachines

Tip 2: Zoek uit hoe vaak onderdelen moeten worden vervangen

Sommige fabrikanten geven informatie over wanneer bepaalde onderdelen moeten worden vervangen of onderhouden, dus neem de tijd om deze specificaties door te lezen voordat u beslist of dit iets is wat uw budget toelaat – Ook als de gebruikte veegmachine waarin je geïnteresseerd bent buiten je land gefabriceerd is, zal het moeilijker zijn om onderdelen voor vervanging te vinden. Kijk dus uit naar deze informatie!

Tip 3 – Bekijk of de machine voldoende zuigkracht heeft

Dit kan betekenen dat je naar recensies kijkt of navraag doet bij iemand die er eerder een gekocht heeft. Weet alleen dat zwakke zuigkracht betekent dat je vaker moet legen en opruimen rond het huis!

Tip 4 – Check de conditie van de accu.

Laadt de machine nog op en hoe lang kun je met één acculading reinigen? Er is niets vervelender dan een accu die na enkele minuten weer leeg is. Is dit het geval? Dan dient er een nieuw accupakket in te komen.

Metech veegmachines en schrobmachines
Een gebruikte veegmachine

Tip 5 – Kijk uit naar roest of kapotte onderdelen.

Als er tekenen van beschadiging aan de machine zijn, kunnen ze moeilijker te repareren zijn. Het is echter altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen- dus zorg dat je al deze dingen vóór de aankoop controleert!

Tip 6 – Check het bouwjaar van de veegmachine

Als je in de markt bent voor een oudere machine, kijk dan wanneer ze vervaardigd werd. Je kunt ook zien hoe oud een model is door het serienummer te controleren. Met deze informatie kun je online kijken of er nog onderdelen voor beschikbaar zijn. Wanneer er geen onderdelen meer zijn voor een gebruikte veegmachine is het niet mogelijk om nog onderdelen te bestellen.

Tip 7 – Controleer of alle onderdelen werken zoals het hoort

Een gebruikte veegmachine moet grondig nagekeken worden voor je tot aankoop besluit! Zorg ervoor dat geen enkel onderdeel van de stofzuiger er beschadigd of defect uitziet, want ook al zijn er maar kleine mankementen, dit kan later tot ernstige problemen leiden met reparatiekosten en stilstand tijdens het gebruik. Zorg er daarom voor dat alles perfect werkt!

Tip 8 – Kijk welke accessoires bij het apparaat worden geleverd

Sommige machines bieden meer mogelijkheden dan andere. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidslampen, opladers, extra borstels of slijtdelen. Bekijk of deze onderdelen bij de machine geleverd worden. Als dat zo is, kun je misschien op de kosten besparen. kijk of er veiligheidslampjes, opladers, extra borstels of slijtage-onderdelen bij zitten.

Metech veegmachines en schrobmachines
Een gereviseerde veegmachine is weer zo goed als nieuw.

Tip 9 – Hoe veilig is de tweedehands veegmachine?

Veiligheidstip: Controleer of er niet met de veiligheidsuitrusting geknoeid is voordat je tweedehands machines koopt! Veiligheidsuitrusting omvat, maar is niet beperkt tot, spiegels (om achter je te kijken), koplampen (veiligheidslichten). Zit er een extra veiligheidsstand op? Dit kun je controleren door te gaan testen met de machine.

Tip 10 – Controleer de onderhoudsgeschiedenis

Controleer de onderhoudsgeschiedenis om er zeker van te zijn dat een goede gebruikte veegmachine in goede staat is. Als hij eerder goed onderhouden is, dan is dat een garantie dat je een machine van betere kwaliteit krijgt en later op reparaties bespaart!

Wil je er zeker van zijn dat je een goede gebruikte veegmachine aankoopt? Boek dan een demonstratie bij Metech. Moeite met kiezen welke gebruikte veegmachine geschikt is voor jou? Bekijk dan onze Occasions Veegmachines of neem met ons contact op en we vinden voor jou de geschikte veegmachine!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gaan de uitdaging aan om élke vloer in Nederland en België brandschoon te krijgen. Wij onderscheiden ons door veeg- en schrobmachines aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service.
Copyright © 2023. Metech