100+ beoordelingen
4.6/5
5 tips voor de aankoop van een tweedehands schrobmachine
5 tips voor de aankoop van een tweedehands schrobmachine

5 tips voor de aankoop van een tweedehands schrobmachine

18 juni 2020
0 Reacties

Je bent naarstig op zoek naar een manier om jouw bedrijfsvloer schoon te krijgen. Na wat research ben je er achter gekomen dat een schrobmachine het product is die je nodig hebt. Je bekijkt nieuwe en gebruikte schrobmachines op verschillende online marktplaatsen. Omwille van het budget besluit je voor een gebruikte machine te gaan. Maar op welke zaken let je bij de aanschaf van zo’n machine? Onze binnendienstmonteurs Marcel en Jonathan delen 5 tips waar je op moet letten voordat je een tweedehands schrobmachine besluit aan te schaffen.

Metech veegmachines en schrobmachines

1. Bepaal het soort machine

De eerste tip is gelijk de meest belangrijke. Voordat het überhaupt zin heeft om naar een tweedehands schrobmachine te kijken is het vooral belangrijk dat je vooraf een plan maakt waar je de machine voor gaat gebruiken. Een schrobmachine in de industrie heeft andere specificaties nodig dan een in een supermarkt of verzorgingshuis. We krijgen dagelijks telefoontjes van bedrijven die verkeerd zijn geadviseerd op Marktplaats of door andere partijen. Wat gebeurt er als je deze eerste tip overslaat? Dan kies je te snel een machine en heb je kans dat deze niet bevalt. Wat wij vaak zien is dat deze dan in de hoek van het pand komt te staan en dan komt er een laag stof op te zitten.

Daarom geven wij altijd gratis advies op locatie of via de telefoon. Heb jij een machine op Marktplaats gezien en wil je weten of deze bij jouw bedrijf past? Bel dan eerst even met onze specialisten en vertel jouw situatie. Wij geven je dan gratis advies en bieden je eventueel een geschikt alternatief.

2. Optische schade

Oke, je hebt met de eerste tip heel veel gebruikte schrobmachines af kunnen strepen. Dat maakt het al een stuk overzichtelijker. Maak een afspraak met de verkoper en kijk allereerst naar de optische schade. Zitten er deuken in, krassen of zie je direct dat er onderdelen los hangen? Dan adviseren wij om hem eerst technisch na te laten kijken door de verkopende partij. Een reparatie van sommige onderdelen kan oplopen van honderden tot duizenden euro’s. Een voordelige schrobmachine kan dan toch ineens een dure koop zijn. Bekijk ook hoeveel uren de machine gelopen heeft. De volgende onderdelen raden we aan om te controleren:

 • Dweilmond
 • Rubbers
 • Borstels
 • Bandenprofiel
 • Banden hoogteverschil
 • Slangen (check of ze niet lekken)
 • Optische schade

3. Accu’s

De belangrijkste taak van een schrobmachine is jouw werk verlichten door de vloer snel en grondig schoon te maken. Veel schrobmachines worden aangedreven door accu’s. Niets is vervelender dan een schrobmachine die na tien minuten schrobben leeg is. Hoe zijn de accu’s? Maak daarom een afspraak met de verkopende partij dat je zeker wilt zijn dat de accu’s goed zijn. Een accu kun je op twee manieren testen. De eerste manier is testen hoe lang je kunt schrobben voordat de batterij leeg is. Check dan gelijk of je een raar geluid hoort, dit is direct een indicatie dat er iets niet goed is. Wil je exact weten hoe goed de accu’s zijn? Laat dan het zuur meten van de accu’s. Dit kun je doen door een afspraak te maken met onze technische dienst.

4. Onderhoudshistorie

Voila! Je schrobmachine ziet er goed uit en de accu’s werken naar behoren. Wat ons betreft ben je op de goede weg naar jouw toekomstige machine! Er zijn echter nog twee zaken om rekening mee te houden. De meeste machines hebben een onderhoudshistorie en een keurmerk. Geen onderhoudshistorie? Laat hem dan eerst nakijken door een specialist voordat je over gaat tot de aanschaf van een tweedehands schrobmachine. Wist je dat alle machines van Metech een onderhoudshistorie hebben? Door onze onderhoudsservice heeft u altijd een machine die jaarlijks voorzien wordt van onderhoud.

5. Garantie

Om ervoor te zorgen dat jouw goedkope marktplaats occasion schrobmachine geen duurkoop wordt is het belangrijk om met de verkopende partij garantie af te spreken. We zien vaak dat bedrijven die een goedkope tweedehands machine gekocht hebben na een paar werken contact met ons opnemen voor een grote onderhoudsbeurt. Vraag daarom altijd om garantie. Bij Metech krijg je altijd minimaal 6 maanden garantie op een occasion machine.

Happy Scrubbing!

Met deze vijf tips is de kans op een miskoop nagenoeg nul. Wil jij zeker weten dat je een goede gebruikte schrobmachine in huis haalt, neem dan contact op met een van onze adviseurs. Een machine bij Metech betekent altijd inclusief:

 • Volledig nagekeken machine
 • Van onderhoud voorzien
 • Onderhoudshistorie
 • Goede accu’s
 • Minimaal 6 maanden garantie

Maak vandaag nog een afspraak!

Wij gaan de uitdaging aan om élke vloer in Nederland en België brandschoon te krijgen. Wij onderscheiden ons door veeg- en schrobmachines aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service.
Copyright © 2023. Metech