100+ beoordelingen
4.6/5
Type machine:
Straatveegmachine
Merk:
Comac
Model:
HP6000
Opzit of achterloop:
Zittend
Conditie:
Nieuw
Aandrijving:
Diesel (143pk)
Veegbreedte hoofdborstel:
140 cm
Veegbreedte met twee zijborstels:
248 cm
Inhoud vuilvergaarbak:
6.000 liter

*Bekijk alle (lease-)prijzen van onze MEIJER machines.

*Bekijk alle (lease-)prijzen van onze MEIJER machines.

De HP6000 is een straatveegmachine met hoge prestaties die in één enkele machine de prestaties van twee machines combineert en zo een maximale kwaliteit van de resultaten garandeert. Wegen, parkeerplaatsen en grote pleinen worden momenteel gereinigd met mechanische of zuigmachines. Deze twee systemen zijn geschikt voor verschillende soorten reiniging: mechanische machines zijn meer geschikt voor zwaarder afval en zuigmachines zijn meer geschikt voor lichter afval; de keuze voor het ene of het andere systeem houdt dus onvermijdelijk een compromis in wat betreft de resulterende kwaliteit.

Daarom heeft Comac het Twin Action System ontworpen, een unieke technologie die de kracht van de mechanische actie voor het verzamelen van groter afval en de efficiëntie van de zuigactie voor stof combineert, om met één machine in één werkgang uitstekende resultaten te behalen. Het krachtige Twin Action System zuigt ook het fijne stof PM10 op en vermindert het waterverbruik, waardoor de machine zelfs in de moeilijkste omstandigheden kan worden gebruikt.

De mechanische actie bestaat uit de beweging van de centrale borstel (1) die het materiaal van de grond verzamelt en naar een trechter brengt waar het door de hamers van een draaiende as (2) wordt versnipperd. Op dit punt wordt het materiaal door middel van de zuigwerking (3) naar de opvangtrechter (4) gebracht, terwijl de aangezogen lucht wordt gefilterd (5) en volkomen schoon naar de omgeving wordt teruggevoerd (6).

Flexibiliteit in gebruik

Het Twin Action-systeem maakt het mogelijk om zelfs op een hobbelig wegdek te werken: boomwortels of uitstekende putten vormen geen probleem. Geen enkel stijf element (steunwiel van de zuigmond of metalen steunplaten) komt in contact met de grond, zodat er geen breuk of overmatige slijtage kan optreden tijdens het werk; alleen de centrale borstel raakt de grond en dankzij zijn kenmerken volgt hij soepel het profiel van de ondergrond.

Behalve in de stedelijke omgeving kan de HP6000 ook met succes worden gebruikt in reinigingsfasen vóór asfaltering, op wegenbouwterreinen en in industriële omgevingen, waaronder metallurgische fabrieken en cementfabrieken.

De HP6000 maakt continu gebruik van de centrale borstel, waardoor een hogere kwaliteit van de reiniging wordt gegarandeerd omdat deze over de gehele breedte van de borstel gelijkmatig is, en een hogere productiviteit omdat hij sneller kan reinigen dan een conventionele zuigwagen die de twee zijborstels moet gebruiken.

De gekozen technische oplossingen, zoals de hydraulische ondersteuning en de aanwezigheid van de kleppen, zorgen voor een constante druk op de grond voor de borstel, ongeacht de slijtage of het terrein. De machine kan bovendien op 3 hoogteniveaus worden geplaatst, zodat verschillende soorten afval kunnen worden verwijderd: bladeren, dennennaalden, flessen, enz.

Overige specificaties:

 • Veegbreedte centrale borstel: 140 cm
 • Veegbreedte met twee onafhankelijke borstels: 248 cm
 • Veegbreedte met derde borstel: 323 cm (optie)
 • Cilindrische centrale borstel diameter: 58 cm
 • Diameter zijborstels: 85 cm
 • Tractie op de alle 4 de achterwielen
 • Meesturende achterwielen
 • Vuilvergaarbak 6 m³ (6000 liter)
 • Filteroppervlak: 50 m²
 • Filterschudder: elektrisch (2x)
 • Hooglossysteem: ja
 • Maximale snelheid: 40 km/u
 • Werksnelheid: 0-40 km/u
 • Motor: VM R756 EU VI/Stage
 • Maximale helling in lege toestand: 20%
 • Brandstof: 3A Diesel (165 l)
 • Motor vermogen: 143 PK / 105 KW
 • Gewicht van de machine in rijklare toestand: 12.100 kg
 • Afmetingen (LxBxH): 525 x 200 x 300 cm
 • Afmetingen met derde borstel (LxBxH): 588 x 200 x 300 cm

De Comac HP6000 is beschikbaar met een breed scala aan opties, zoals een hoge druk spuit, derde veegborstel, zuigslang, airco, sproeisysteem en meer. Wil je meer weten over deze straatveger of de brochure ontvangen? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je hier graag meer over!

Benieuwd of deze machine iets voor jou is?

Boek vrijblijvend een demonstratie en zie met eigen ogen wat deze machine kan.

*Bekijk alle (lease-)prijzen van onze MEIJER machines.

Type machine:
Straatveegmachine
Merk:
Comac
Conditie:
Nieuw
Opzit of achterloop:
Zittend
Aandrijving:
Diesel (143pk)
Veegbreedte hoofdborstel:
140 cm
Veegbreedte met twee zijborstels:
248 cm
Inhoud vuilvergaarbak:
6.000 liter
Voorraad:
Op voorraad

Vrijblijvend advies ontvangen

  Hulp nodig met kiezen?

  De aanschaf van een reinigingsmachine is een investering voor langere tijd. Het is daarom ook belangrijk dat je een goede keuze maakt. Onze adviseur staat voor jou klaar en denkt graag met je mee! Vul het formulier in en wij nemen contact met je op voor advies.

  0

  Jaar

  Metech

  0 +
  Occasions
  0 +
  Tevreden klanten
  0
  Specialisten
  Wij gaan de uitdaging aan om élke vloer in Nederland en België brandschoon te krijgen. Wij onderscheiden ons door veeg- en schrobmachines aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service.
  Copyright © 2022. Metech
  Vul onderstaand formulier in en ontvang een offerte van de Comac HP6000.

  Boek vrijblijvend een demo op locatie

  Een veeg- of schrobmachine is een grote uitgave. Zo’n machine bestel je niet van het internet, maar moet je gezien hebben op je eigen vloer. Vul onderstaand formulier in en een van onze medewerkers neemt contact met je op voor een demonstratieafspraak. Tijdens het gesprek stellen we een aantal vragen zodat we de juiste machine voor jouw vloer meenemen!

  Vul uw gegevens in en ontvang direct een prijslijst van onze machines.