100+ beoordelingen
4.6/5
Hoe onderhoud je een veegmachine?

Hoe onderhoud je een veegmachine?

2 april 2020
0 Reacties

Bijna alles wat je gebruikt heeft op den duur onderhoud nodig. Zo ook jouw mooie veegmachine. Door jouw veegmachine na ieder gebruik even schoon te maken en maandelijks even controleert kun je op lange termijn veel geld besparen. Met de tips in dit artikel maak jij vele jaren gebruik van jouw veegmachine.

Onderscheid in onderhoud aan een veegmachine

We onderscheiden drie verschillende soorten onderhoud.

  • Onderhoud na ieder gebruik
  • Maandelijks onderhoud
  • Jaarlijkse grote beurt

Wanneer je deze vormen van onderhoud keer op keer uitvoert zul je lang kunnen genieten van jouw veegmachine. In de komende alinea’s kun je lezen welke stappen er gedaan moeten worden in de verschillende soorten onderhoud.

Onderhoud na ieder gebruik

Wanneer een veegmachine het hele pand netjes heeft schoongeveegd kun je vaak een groot verschil zien. Al het stof wat op de grond ligt wordt netjes opgeveegd. Wanneer je dit wekelijks bijhoudt heb je een fijnere werkomgeving. Na ieder gebruik is het van belang om de filters schoon te schudden. Onze MEIJER machines hebben allemaal een knop waardoor alle machines met één druk op de knop schoon worden geschud. Dit zorgt ervoor dat deze klus eenvoudig te klaren is. Bekijk de machine VR950 met deze functie.

Maandelijks onderhoud

Door maandelijks een half uur tijd te plannen voor het onderhoud van de veegmachine voorkom je veel problemen. Dit kun je gemakkelijk zelf doen door een aantal punten te controleren. Bij aankoop van een machine bij Metech krijgt de klant altijd een uitgebreide uitleg hoe men dit maandelijks onderhoud moet uitvoeren. Belangrijk is dat de hoofdborstels en zijborstels gecontroleerd dienen te worden op resten en deze schoon te blazen met perslucht. Daarnaast dienen ook de filters en de vuilbak één keer per maand schoon geblazen te worden met perslucht.

Jaarlijks onderhoud

Een veegmachine moet ook functioneren onder moeilijke omstandigheden. Daarom is het belangrijk dat een machine ieder jaar grondig wordt gecontroleerd op afstellingen en waar nodig ook reparatie en vervanging van versleten delen. Onze monteurs zijn iedere dag op de weg om de machines van onze klanten te voorzien van onderhoud. Meer dan 90% van onze klanten kiest voor een onderhoudsabonnement van Metech. Dan bent u verzekerd van diverse voordelen.

Een onderhoudsabonnement bij Metech.

Een onderhoudsabonnement van uw veegmachine heeft verschillende voordelen. Dit zijn:

  • Ieder jaar onderhoud op locatie door één van onze monteurs;
  • NEN 3410 keuring
  • 2 jaar garantie in plaats van 1 jaar (bij aankoop van een nieuwe machine);
  • 10% korting op gebruikte onderdelen.

Op deze manier weet je zeker dat jouw machine na een jaar weer net zo soepeltjes veegt als in het begin! Meer informatie over een onderhoudsabonnement? Bekijk dan hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gaan de uitdaging aan om élke vloer in Nederland en België brandschoon te krijgen. Wij onderscheiden ons door veeg- en schrobmachines aan te bieden voor de scherpste prijs tegen de beste kwaliteit en de allerbeste service.
Copyright © 2022. Metech