Volledig elektrische straatveegmachines bij Metech.

Metech is de importeur van de innovatieve elektrische straatveegmachines van Tenax. Tenax zorgt voor een nieuwe revolutie binnen de straatveegmachinemarkt:

  • Lange werkduur
  • 100% elektrisch
  • 48V elektrisch systeem
  • Geen brandstofkosten en minder onderhoud

Maxwind

De MaxWind is een afvalzuiger en straatveger ineen. Deze volledig elektrisch aangedreven machine heeft een vuilcontainer met een inhoud van 90 liter, waarin de het speciale HEPA filter de fijnstof PM10 en kwartsstof opvangt. Compact zoals hij is, is hij vanachter de machine gemakkelijk lopend, staand of zittend te bedienen.

Bekijk de MaxWind

SmartWind

De SmartWind is ook een afvalzuiger en straatveger ineen. Met een vuilcontainer van 220 liter, inclusief HEPA filter voor PM10 fijnstof en kwartsstof, is deze volledig elektrisch aangedreven machine een slag groter dan de Maxwind. De machine biedt een zitplaats voor één persoon en bestuurt middels de unieke joystickbesturing. De SmartWind is sinds begin 2019 in productie en is de nieuwste aanwinst in het Tenax-veegwagenpark. Verder heeft de machine een werktijd van netto 4 tot 6 uur, ruim voldoende voor bijvoorbeeld pleinen, parken en bedrijventerreinen.

Bekijk de SmartWind

Electra 1.0

Met de Electra 1.0 gaat Tenax een stap verder. Dit is namelijk de meest energie-efficiënte veegmachine tot 1 m3 ter wereld. Doordat er geen hydrauliek aan te pas komt, en het daar bijbehorende energieverlies, heeft de machine een laag energieverbruik; de accu gaat langer mee. Bovendien is er regeneratie van de accu bij het afremmen. Met de Electra 1.0 en de 2.0 is Tenax de enige producent van volledig elektrische veegmachines.
Met een unieke fijnstoffilter vangt de Electra 1.0 de schadelijk fijnstof PM10 op. Bovendien zijn de Electra 1.0 en 2.0 met het 48 volt elektrisch systeem de laagste voltage straatveegmachines ter wereld. Door dit systeem zijn er geen speciale eisen voor de werkplaats en is er geen speciale personeelsopleiding vereist. Tel daar het CAN-BUS systeem, waarmee de machine gemakkelijk uit te lezen is, bij op en u hebt een zeer gebruiksvriendelijke veegmachine. Tot slot heeft de machine een 100 liter schoonwatertank. Gemiddeld heeft hij een netto werktijd van 6 tot 8 uur, inclusief gebruik van de airco en/of de verwarming.

Bekijk de Electra 1.0

Electra 2.0

De Electra 2.0 is als 2 m3 elektrische veegmachine niet alleen in formaat de grote broer van de Electra 1.0, maar ook in specificaties. Net als de 1.0 is de 2.0 volledig elektrisch en de meest energie-efficiënte machine in zijn soort. Om dit kracht bij te zetten regenereren de remmen energie, heeft de machine een 48 volt elektrisch systeem en maakt hij gebruik van hetzelfde CAN-BUS systeem als de Electra 1.0. De machine is voor 92% recyclebaar en daarmee een minimale impact op het milieu. Naast de grotere inhoud van de vuilcontainer, biedt de cabine van de 2.0 plaats aan twee personen, heeft hij een schoonwatertank van maar liefst 400 liter en schakelt u gemakkelijk tussen tweewielbesturing in rijmodus en vierwielbesturing in werkmodus.

Bekijk de Electra 2.0

electra-20-evos-slider-1

Waarom 100% elektrisch de beste keuze is.

In het kader van duurzaamheid en de lange termijn, focussen we niet alleen op volledig elektrische machines, maar gaan we ook voor de meest energie-efficiënte machines. Hierin doen we geen concessies. Waar conventionele voorborstels hydraulisch worden aangedreven, waardoor 30% energie verloren gaat, hebben onze machines elektrische voorborstels. Door het hydraulische component te vervangen door de innovatieve elektrische oplossing zijn de machines energie-efficiënter.

straatveegmachines elektrisch metech

Grote hellingshoek

De elektrische aandrijving zorgt ervoor dat de machine zonder problemen, al werkend, een helling van 35% op kan rijden.

Kostenbesparend

Een significante brandstofbesparing zal gerealiseerd worden t.o.v. de traditionele diesel veegmachines. Na gemiddeld 3 jaar is het break-even punt bereikt op het gebied van Total Cost of Ownership (elektrisch versus diesel).

CO2-reductie-Tenax-straatveegmachine

CO2-Reductie

De elektrische straatveegmachine stoot geen CO2 uit.

Laag geluidsniveau

Door het lage geluidsniveau is de straatveegmachine al in de vroege ochtenduren of de late avonduren in te zetten.

Geluidsreductie-Tenax-straatveegmachine

48V is veilig

Tenax heeft de enige straatveegmachines in de wereld die functioneren met een 48V elektrisch systeem. Hierdoor zijn er geen speciale opleidingseisen benodigd voor uw monteurs.

Advies nodig of prijs opvragen?